Blodprøver

Vi kjører alle de vanligste blodprøveanalysene hos oss og vil da få svaret på kort tid ved hjelp av våre flunkende nye og topp moderne blodanalysemaskiner. Det gjør at vi får tilpasset den beste behandlingen for kjæledyret ditt raskere, og at du som eier slipper å vente mer enn nødvendig på svar.

Blodprøver bruker vi ofte for å finne ut om dyret har en sykdom eller skade, eller for å forsikre oss om at dyret ikke har noe som gjør at vi må ta ekstra forholdsregler ved narkose.

Røntgen

Ved røntgenundersøkelse har vi muligheten til å undersøke benvev, ledd, brysthule og bukhule. Vi gjør ulike røntgenundersøkelser som eksempelvis HD/AD-bilder. Vi kan ta kontrastrøntgen av mage/tarm, eller ta røngten med hensyn til drektighet. Vi har topp moderne utstyr både for vanlig røntgen og tannrøntgen.

For HD/AD- røntgen har NKK krav både i forhold til ID-merking og bruk av sedering for hunden som skal røntgenundersøkes. Vi har da veterinærer som har gjennomgått utdanning for å kunne ta slike bilder. Bildene sendes da videre inn til NKK, som dersom bildet tilfredsstiller de kravene NKK har, avgir uttalelse om status for den aktuelle hunden. For mer informasjon om kravene NKK har og hvilke anbefalinger som ligger til grunn for de ulike rasene, klikk deg inn her.

Ultralyd

For å undersøke bløtvev som urinblære, livmor og eggstokker er ultralydapparat godt egnet. Det brukes ofte for drektighetskontroll på tisper. De må da være fire uker på vei.